Sportfysiotherapie

Wat is sportfysiotherapie?

Sportfysiotherapie is bedoeld voor mensen die een blessure hebben opgelopen en zo snel mogelijk hun sportbeoefening weer willen hervatten of voor mensen die willen beginnen met sporten en hierbij graag professionele begeleiding willen hebben. Ook kan de sportfysiotherapeut een sporter helpen om een hoger niveau te bereiken en preventieve maatregelen nemen om blessures te voorkomen.

Wat doet de sportfysiotherapeut?

Een sportfysiotherapeut heeft na de opleiding algemene fysiotherapie een master opleiding sportfyisotherapie gevolgd. De sportfysiotherapeut draagt zorg voor preventie, advisering en behandeling van patiënten met sportgerelateerde aandoeningen in verschillende leeftijdscategorieën. Hij richt zich daarbij op het dagelijks functioneren van de sportende patiënt. De behandeling is er op gericht om de sporter op het gewenste en hoogst mogelijke niveau van sportuitoefening terug te laten keren.Voor welke klachten is de sportfysiotherapeut geschikt?

  1. Alle sporters met sportgerelateerde zorgvragen die een specialistisch antwoord behoeven:
    • Topsporters
    • Prestatiegerichte/wedstrijdsporters
    • Recreatiegerichte/breedte sporters
  2. Mensen die na een langdurige periode van inactiviteit (weer) actief willen gaan bewegen of sporten en daarbij mogelijk gezondheidsrisico's lopen.

Sportrevalidatie

de sportrevalidatie richt zich op de periode vanaf het ontstaan van de blessure totdat de sporter zijn sport hervat op het hoogst haalbare niveau. Tijdens de revalidatie begeleidt de sportfysiotherapeut de sporter in verschillende fases, variërend van de eerste hulp bij sportongevallen, naar revalidatie in de acute fase tot aan ADL-niveau, of hervatiing van de sport op het oude niveau.
De behandeling van een sportblessures gaat verder dan andere blessures. De begeleiding duurt vaak langer, namellijk todat de sporter weer op zijn oude niveau kan sporter en in staat is om aan wedstrijden deel te nemen.

Onze expertise

Sinds het ontstaan van Medap worden er veel patient behandeld met sport gerelateerde klachten, van topsporters tot recreatieve sporters worden dagelijks geholpen met een goede en veilige terugkeer naar sport. Door intensieve samenwerking met de ziekenhuizen en sportclubs in buurt hebben onze therapeuten veel ervaring opgedaan rondom sportgerelateerde klachten. Heeft u een sportblessure of wil u, uw sportniveau naar een hoger plan tillen. bel ons voor een afpsraak of maak hem via maak een afspraak