Totale Knieprothese (TKP)

Heeft u een knieoperatie (totale knieprothese) ondergaan en wilt u graag bij ons revalideren? Dat kan individueel, alsook in groepsverband. De revalidatie zal tussen 3 en 12 maanden duren, afhankelijk van uw herstel en uw persoonlijke doelen.


De revalidatie

De revalidatie is in eerste instantie gericht op een goed looppatroon, een goede mobiliteit (beweeglijkheid) van de knie en wondcontrole. Daarnaast worden lichte oefeningen gedaan. In de 2e fase zal de revalidatie meer worden gericht op het verbeteren van de spierkracht, coördinatie en behoud/verbetering van de mobiliteit.

De laatste fase zal de revalidatie meer toegespitst zijn op uw persoonlijke doelen, waaronder krachtopbouw van het been, coördinatie, stabiliteitstraining, het uithoudingsvermogen en het vertrouwen in bewegen.

Indien u ervoor kiest om in groepsverband te revalideren zult u de eerste weken individueel komen. Wanneer uw herstel volgens normaal beloop gaat kunt u deelnemen tijdens de TKP-groep. U wordt begeleid door twee fysiotherapeuten. Het is een groep van minimaal 3 en maximaal 7 revalidanten die allen een TKP-operatie hebben ondergaan. U volgt ten alle tijden uw eigen trainingsschema, ook al traint u in de groep. Daarnaast worden andere oefenvormen als circuits, spelvormen, etc aangeboden.


Pré-operatief

Indien u bij ons wilt gaan revalideren is het vaak zinvol om eenmalig voor de operatie gezien te worden door één van onze therapeuten. Neem daarvoor contact met ons op om een eerste afspraak in te plannen.
Daarnaast behoort een preoperatief traject tot de mogelijkheid indien het wenselijk is om aan beweeglijkheid van het gewricht, uithoudingsvermogen, kracht of anderszins te werken.